Polévka při průjmu: Co jíst a čemu se vyhnout pro úlevu od potíží
Lehké polévky pro uklidnění žaludku Lehké polévky představují skvělou volbu při zažívacích potížích, jako je průjem. Nejenže...
Lehké polévky pro uklidnění žaludku Lehké polévky představují skvělou volbu při zažívacích potížích, jako je průjem. Nejenže...
Olomouc, perla Hané, láká nejen svou bohatou historií a architektonickými skvosty, ale i pestrou kulinářskou scénou. V posledních letech se...
Tvrdý kozí sýr Tvrdý kozí sýr může být skvělou náhradou za fetu v případě, že hledáte výraznější chuťový profil. Jeho...
Počátky v Ostravě Rico, vlastním jménem Richard Chovanec, se narodil a vyrůstal v Ostravě, městě s bohatou hudební historií a silnou dělnickou identitou. Právě toto prostředí mělo zásadní vliv na formování jeho hudebního stylu a celkové estetiky. Ostrava, známá svou industriální krajinou a těžebním průmyslem, se...
27. 06. 2024
Nadbytek soli zadržuje vodu Nadbytek soli v našem jídelníčku může být zákeřným nepřítelem v boji s kily navíc. Sůl, respektive sodík, který obsahuje, má tendenci zadržovat vodu v těle. Výsledkem je pak nepříjemný pocit nafouklého břicha a oteklých končetin. Místo úbytku na váze se tak může stát, že se...
26. 06. 2024
Tradiční česká kuchyně Restaurace Formanka je skvělým místem, kde se můžete ponořit do bohaté historie a chuti tradiční české kuchyně. Naše menu je plné poctivých a sytých jídel, která zasytí a zahřejí na duši. Ochutnejte naše šťavnaté vepřové koleno pečené dozlatova, křupavou svíčkovou na smetaně s...
26. 06. 2024
Původ a historie Kyška i kefír, dva fermentované mléčné nápoje s nakyslou chutí, mají kořeny hluboko v historii, i když jejich původ se liší. Kyška, tradiční český nápoj, se vyrábí z kysaného kravského mléka, do kterého se pro zahuštění přidává chléb. Její historie sahá až do dob, kdy se potraviny konzervovaly...
26. 06. 2024
Jednoduchá melodie Jednoduchost melodie v písni „Dělání“ od Zdeňka Svěráka je klíčová pro její nadčasovost a oblibu napříč generacemi. Svěrák, známý svým citem pro jazyk a melodii, dokázal stvořit píseň, která je chytlavá, ale zároveň nenáročná. Melodie plyne přirozeně, bez zbytečných kudrlinek a...
25. 06. 2024
Umístění a atmosféra Nimrodu Restaurace Nimrod, ať už se jedná o konkrétní podnik s tímto názvem nebo o restauraci evokující atmosféru bájného lovce Nimroda, sází na specifické vnímání a atmosféru. Často volí lokality s vazbou na přírodu, ať už se jedná o okraj lesa, břeh řeky, nebo venkovskou usedlost. Cílem je...
25. 06. 2024
Bernard: Tradiční český pivovar Pivovar Bernard je stálicí na české pivní scéně, známý svým nekompromisním přístupem k vaření piva. Už od roku 1597 vaří pivo v Humpolci a za tu dobu si vybudoval pověst tradičního pivovaru, který ctí klasické postupy a suroviny. Bernard sází na kvalitu bez kompromisů a to se odráží...
25. 06. 2024
Co je zánět průdušek? Zánět průdušek, odborně bronchitida, představuje časté onemocnění dýchacích cest. Projevuje se zánětem sliznice průdušek, které vedou vzduch do plic a z plic. Hlavním spouštěčem bývají viry, vzácněji bakterie či jiné faktory. Typickými příznaky jsou kašel, hlen, dušnost, tlak na hrudi a...
24. 06. 2024
Hrnec Thermomix: Revoluce v kuchyni? Thermomix se v posledních letech stal fenoménem moderních kuchyní. Ale je to opravdu revoluce, nebo jen drahý výstřelek? Thermomix slibuje zjednodušení vaření a pečení. Dokáže zastoupit hromadu kuchyňských spotřebičů – mixuje, seká, vaří, dusí, hněte těsto a mnoho dalšího. Pro...
24. 06. 2024
Vítejte v restauraci Trappola, kde se snoubí vášeň pro italskou kuchyni s útulnou a přátelskou atmosférou. Naše nabídka je plná autentických italských pokrmů připravených z těch nejčerstvějších surovin. Šéfkuchař a jeho tým pro vás s láskou připraví klasická jídla jako je pizza z pece na dřevo, lahodné těstoviny,...
24. 06. 2024