Kapr s bramborovým salátem v nové podobě
Pokud máte rádi smažená jídla, můžete si nachystat bezpočet nejrůznějších pokrmů. Typickým příkladem je smažený sýr. Jestliže dáváte přednost něčemu lepšímu, možná Vás bude zajímat kapr s bramborovým salátem. Tento pokrm je u nás známý především v souvislosti s Vánocemi. Když ovšem dostanete chuť, můžete si ho přichystat kdykoliv se Vám zlíbí. Nyní Vám prozradíme, jak na to.
Připravte se na smažení
Základem jakéhokoliv vaření je příprava potřebných surovin. Bez nich byste totiž nebyli schopni nic nachystat. V tomto případě budete potřebovat věci nejenom pro smažení kapra, ale také pro bramborový salát. Všechno potřebné naleznete v tabulce prezentované níže.
Suroviny na kapra | Množství |
Filety z kapra | 4 ks |
Strouhanka | 150 g |
Hladká mouka | 100 g |
Vejce | 2 ks |
Olej | 4 lžíce |
Suroviny na bramborový salát | Množství |
Brambory | 750 g |
Vejce | 2 ks |
Majonéza | 200 g |
Kořenová zelenina | Podle chuti |
Uzené maso | 100 g |
Bobkový list | 1 ks |
Pod pojmem kořenová zelenina si můžete představit nejrůznější věci. Kapr s bramborovým salátem může být tvořen za pomoci sterilizovaného hrášku, mrkve, celeru a nepochybně i sterilizovaných okurek.
Kapr s bramborovým salátem krok za krokem
Nejprve si připravte salát. Zatím, co dáte vařit brambory, očistěte a oloupejte všechnu kořenovou zeleninu. Tu je třeba také povařit. Přidat k ní můžete trochu cukru. Když je obojí vařené, přichází na přetřes další fáze. Brambory nakrájejte na kostičky. Kořenovou zeleninu sceďte a obojí promíchejte. Přidat byste ke všemu měli ještě uzené nakrájené na kostičky a majonézu. Výsledný pokrm pak dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
Příprava kapra bude také velice snadným procesem. Filety je třeba obalit v trojobalu. To znamená, nejprve v mouce, poté ve vajíčku, a nakonec ve strouhánce. Když budete kapra smažit, snažte se docílit dostatečné tepelné úpravy a zlatavého obalu. Kapra potom odložte na papírový ubrousek, abyste z něj dostali přebytečný olej, jako třeba u vepřového řízku. Finální fází je samotné servírování, které už odpovídá kreativitě každého z Vás.
Publikováno: 02. 08. 2021
Kategorie: Kuchyně