RAW strava má své klady, ale i zápory
Chcete se oddávat zdravému stravování nebo některému z moderních trendů v tomto směru? Pak máte určitě na výběr. Není to jen vegetariánství, jak by si mohl, kdo myslet. Cílit můžete i na jiné druhy příjmu potravy. Typickým příkladem je RAW strava, která si získává čím dál větší množství příznivců. Pokud nemáte tušení, co si pod pojmem RAW food představit, přinášíme Vám bližší informace.
Co je to RAW strava?
Když si tento výraz přeložíte z angličtiny zjistíte, že znamená syrový. Jde tedy o konzumování potravin, které nejsou nikterak tepelně upravovány. Díky tomu si zachovávají své výživové hodnoty, vitamíny, minerály a další látky přínosné pro tělo. RAW strava je hodně často pojí s označením vitariánství. Příjem pouze toho živého a nikoliv mrtvého.
Vše, co byste měli vědět
Prostřednictvím následujících otázek se Vám pokusíme odpovědět na všechno důležité, co byste měli v souvislosti s RAW stravou vědět. Zjistíte, jak může vypadat skladba tohoto stravování podobného vegetariánství. Zároveň se dozvíte, jaké jsou výhody a nevýhody živé potravy.
Ve velkém množství si budete dopřávat především syrové a sušené ovoce, zeleninu, ořechy, semínka a různé super potraviny v podobě kakaa, acai a podobně.
Ano, tepelná úprava je možná, avšak teplota tohoto procesu nesmí překročit hranici 42 stupňů Celsia.
Určitě je to jednoduchost a rychlost přípravy jídel. Nebudete potřebovat velké porce a dodáte tělu spoustu hodných látek, včetně velkého množství energie.
Ano, právě s těmito osvěžujícími a lehkými potravinami můžete výrazným způsobem redukovat svoji hmotnost.
Připravte se na to, že Vám budou chybět nejrůznější látky pocházející z živočišné stravy. Ty je třeba doplňovat, jinak se to negativně projeví na Vašem těle.
Špatně se může podepsat na trávení a celkovém zažívání. Nedoporučuje se tedy dlouhodobě, ale je pravdou, že každý jsme individuální.
Publikováno: 19. 08. 2021
Kategorie: Zdraví